Bianca Krijgsman staat niet graag in schijnwerpers

Bianca Krijgsman staat dolgraag op de planken, maar de hele tijd in de schijnwerpers hoeft van haar niet zo. De actrice vindt het dan ook fijn dat ze in de musical In de ban van Broadway 'een soort tweede rol' mag spelen. 

"Zo nu en dan kruip ik lekker naar achter en mag een ander het overnemen. Een hoofdrol hoeft voor mij nooit per se", aldus Krijgsmanin De Telegraaf.

De actrice zegt zich comfortabeler te voelen 'als onderdeel van een groter geheel'. "Het is de druk", legt Krijgsman uit. "Maar gelijk misschien ook een beetje luiheid. De ambitie om echt op de voorgrond te staan, en te denken die plek wil ik, heb ik niet."

Toch zou Krijgsman geen nee zeggen tegen een hoofdrol, mocht ze daarvoor worden gevraagd. "Ik heb het geluk dat ik iedere keer wordt gevraagd voor een leuke productie met leuke mensen. Of het nu een grote of kleine bijrol is, op televisie of in het theater; wanneer het om een leuke hoofdrol zou gaan, zou ik het natuurlijk serieus overwegen", zegt ze. "Maar een rol in een musicalensemble vind ik minstens zo geweldig."

Lees meer over:
Tip de redactie