De 3D-musical Sky van Marco Borsato, John Ewbank en Robin de Levita stopt wegens een onvoldoende vraag naar kaarten.

Hierdoor is het volgens de producenten niet haalbaar om de voorstelling ook na juni op te laten voeren. De laatste voorstelling is op donderdag 30 juni. Dat meldt Theater Amsterdam dinsdag.

De musical heeft in de afgelopen drie maanden "tienduizenden bezoekers" mogen verwelkomen. "We hadden in alle eerlijkheid iets meer verwacht van de kaartverkoop gezien de overweldigende publieksreacties, maar soms zijn dingen nu eenmaal niet te verklaren", zegt De Levita.

Mensen die kaarten voor Sky hebben gekocht voor de periode na 30 juni zullen worden benaderd voor een aanpassing van de boeking of een restitutie.

Video: Beelden uit Sky de musical

Beelden uit Sky de musical
Beelden uit Sky de musical

Droom

Sky gaat over een 16-jarig meisje dat dilemma's in haar leven probeert op te lossen terwijl ze droomt. John Ewbank componeerde nieuwe nummers voor het stuk, maar er werden ook liedjes gebruikt die hij eerder voor Marco Borsato schreef.

Producent Robin de Levita (Soldaat van OranjeAnne) en Ewbank hadden het plan voor het stuk al vrij snel voor ogen, toch duurde het tien jaar voordat er concreet aan de voorstelling gewerkt kon worden.