Halina Reijn bevindt zich het komende half jaar vooral in het buitenland voor haar stuk Obsession, met acteur Jude Law.

Ze repeteert in Londen, maar moet ook met Toneelgroep Amsterdam naar verschillende wereldsteden. "Taipei en New York, Parijs geloof ik. Of was het nou Barcelona?", vraagt de 40-jargie actrice zich af tijdens het gesprek met AD.

Reijn heeft verschillende redenen om blij te zijn met een langere periode in het buitenland. De actrice was afgelopen maandag te zien in de documentaire OK-vrouw, waarin ze haar worsteling met kinderloosheid en haar vrijgezelle status op beeld liet vastleggen.

Ze vindt het fijn dat ze in het buitenland van haar anonimiteit kan genieten tijdens het afspreken met andere mannen. "Bekendheid is impotent makend voor mannen. Daarom is het voor mij beter in het buitenland, en daar ga ik nu godzijdank langere tijd naartoe. Daar ervaar ik een zekere mate van anonimiteit. Misschien word ik daar wel verliefd."

Obsession

Verliefdheid speelt ook een grote rol in het theaterstuk Obsession. "Ik kijk enorm uit naar dit project, om met zo'n geweldig acteur een voorstelling over obsessieve, verslavende liefde te maken. Tegelijkertijd natuurlijk doodeng, want met zo'n grote ster weet ik niet of ik zo ver durf te gaan als met Hans Kesting in bijvoorbeeld het beruchte Temmen van de feeks."

Het toneelstuk Obsession wordt geregisseerd door Ivo van Hove, die begin dit jaar in New York veel lof oogste met het toneelstuk Lazarus dat hij samen met David Bowie ontwikkelde.

Film

Obsession is gebaseerd op de film Obsession van de Italiaanse regisseur Luchino Visconti, die zijn scenario op zijn beurt weer baseerde op het boek The Postman Always Rings Twice van misdaadschrijver James M Cain.

Het theaterstuk gaat volgend jaar op 25 april in Londen in première. Daarna komen Reijn, Law en andere acteurs met het stuk naar het Holland Festival in Amsterdam van 6 tot en met 17 juni, maakt Toneelgroep Amsterdam dinsdag bekend.