Lone van Roosendaal in voorstelling Op een mooie Pinksterdag

Zangeressen Lone van Roosendaal, Renee van Wegberg en Annick Boer gaan komend seizoen het theater in met de voorstelling Op een mooie Pinksterdag. 

Het stuk is een hommage aan de drie grote componisten van het Nederlandse lied: Ruud Bos, Harry Bannink en Joop Stokkermans.

Dat heeft producent Janke Dekker Theaterproducties vrijdag bekendgemaakt. De voorstelling wordt samengesteld door kleinkunstkenners Jacques Klöters en Kick van der Veer. De muzikale leiding is in handen van het duo Eric van Tijn en Jochem Fluitsma.

Het oeuvre van Harry Bannink, Ruud Bos en Joop Stokkermans is van onschatbare waarde voor de Nederlandse muziekgeschiedenis. Zij verzorgden tientallen jaren lang iconische muziek voor films, commercials, televisieseries, kinderprogramma’s en zangers. Al deze aspecten, van het lied Telkens weer van Willeke Alberti tot de herkenningstunes van De Fabeltjeskrant en Zeg ‘ns Aaa, passeren de revue in de voorstelling.

De première is op 15 oktober in het Zaantheater in Zaandam. Daarna is Op een mooie Pinksterdag tot half januari door heel Nederland te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie