Kunstenaar Christo helpt paus Franciscus met geld ophalen

De Bulgaars-Amerikaanse kunstenaar Christo steunt paus Franciscus in diens pogingen geld in te zamelen voor de kinderen in de verarmde Centraal-Afrikaanse Republiek. 

Christo is wereldberoemd als 'verpakkingskunstenaar' van gebouwen. Dit keer pakt hij kleiner uit: hij heeft driehonderd genummerde en getekende dvd-boxen in half doorzichtig plastic gehuld.

De 80-jarige kunstenaar heeft de boxen woensdag in het Vaticaan overhandigd. Hij noemt zijn project Christo's box, between Art and Mercy, a Gift for Bangui. De dvd's gaan over de Vaticaanse musea.

De driehonderd pakketten worden door veilinghuizen van Christie's in Londen, Turijn, Milaan en Rome verkocht. De opbrengst gaat naar een kinderziekenhuis in het Afrikaanse land.

Rijksdag

Christo pakte onder andere de Rijksdag in Berlijn en de brug Pont Neuf in Parijs in. Zijn nieuwste project is het met stof inpakken van drijvende steigers die met elkaar verbonden in het meer van Iseo in Italië komen te liggen. Bezoekers kunnen op die manier in juni 3 kilometer over water lopen.

Lees meer over:
Tip de redactie