Jude Law speelt in toneelstuk met Halina Reijn in Amsterdam

Jude Law is in 2017 in Amsterdam te zien in een coproductie van Toneelgroep Amsterdam naast de Nederlandse acteurs Halina Reijn, Gijs Scholten van Asschat en Robert de Hoog.

Het toneelstuk Obsession wordt geregisseerd door Ivo van Hove, die begin dit jaar in New York veel lof oogste met het toneelstuk Lazarus dat hij samen met David Bowie ontwikkelde.

Obsession gaat volgend jaar op 25 april in Londen in première. Daarna komen Law en de andere acteurs met het stuk naar het Holland Festival in Amsterdam van 6 tot en met 17 juni, maakt Toneelgroep Amsterdam dinsdag bekend.

Het toneelstuk gaat over een zwerver (gespeeld door Law) die een verhouding begint met een getrouwde vrouw en samen met haar besluit haar man te vermoorden.

Obsession is een internationale coproductie. Toneelgroep Amsterdam werkt hiervoor samen met het Barbican Center in Londen.

Shakespeare

Law zegt blij te zijn om eindelijk met Van Hove samen te kunnen werken. Ook zegt de acteur "niet te kunnen wachten om terug te keren naar het Barbican, een theater waar ik 22 jaar geleden optrad met de Royal Shakespeare Company."

Obsession is gebaseerd op de film Obssession van de Italiaanse regisseur Luchino Visconti die zijn scenario op zijn beurt weer baseerde op het boek The Postman Always Rings Twice van misdaadschrijver James M Cain.

Het is niet de eerste keer dat een internationaal bekende filmacteur naar Nederland komt voor het Holland Festival. In 2012 speelde Willem Dafoe in Carré in de voorstelling The Life and Death of Marina.

Lees meer over:
Tip de redactie