Het Noordbrabants Museum in Den Bosch is dit weekend 39 uur aaneengesloten open vanwege de succesvolle tentoonstelling over Jheronimus Bosch, die zondag voor het laatst is te zien.

Vanaf zaterdagochtend 08.00 uur tot zondagavond 23.00 uur zijn de deuren van het museum in Den Bosch geopend.

Een bezoek brengen aan de expositie over de middeleeuwse kunstenaar (circa 1450-1516) is echter voor mensen zonder kaarten vrijwel onmogelijk, want alle kaarten zijn uitverkocht. Alleen bij de kassa zijn mogelijk nog enkele toegangskaarten te krijgen die nog vrij zouden kunnen komen.

In de nacht van zaterdag op zondag viert de instelling De Nacht van de Uil, een verwijzing naar het nachtdier dat in het werk van Bosch vaak is terug te vinden. Op het voorplein vertoont een valkenier zijn kunsten en er is muziek.

Tijdens de slotavond vindt op de Markt in Den Bosch de licht- en geluidsvoorstelling Bosch by Night plaats, waarbij de beelden onder meer worden geprojecteerd op het familieatelier van Bosch.

Efteling

In de voorstelling komen de figuren uit het drieluik Tuin der lusten van de kunstenaar tot leven. De voorstelling kwam in samenwerking met de Efteling tot stand.

De expositie opende 13 februari. De tentoonstelling werd zo goed bezocht, dat het museum de openingstijden verruimde.