Het leven en de carrière van Liesbeth List is onderwerp van een nieuwe biografische musical. De musical Liesbeth zal vanaf het najaar van 2017 in de theaters te zien zijn in een regie van Paul van Ewijk. 

Dit maakte theaterproducent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment dinsdag bekend. "Ik vind het een wonder dat dit mij mag overkomen. Ik heb er geen woorden voor", zegt List.

Artistiek directeur Hans Cornelissen is er blij mee dat er bij de producent nog steeds de ambitie bestaat om binnenlandse producties te ontwikkelen. "Naast onze ambitie om internationale titels in de theaters te brengen blijven we in eigen huis nieuwe producties ontwikkelen, zoals voorheen musicals over andere sterke vouwen zoals Hannie Schaft in Het meisje met het rode haar, Kniertje in Op Hoop van Zegen, Mary Servaes in De Zangeres zonder naam en Blonde Greet in Wat zien ik?!. En nu dus deze musical over List.”

"Het levensverhaal van dit icoon is zo intrigerend. Als kind geïnterneerd in een Jappenkamp met haar moeder die na de bevrijding zelfmoord pleegt, opgevangen door pleegouders op Vlieland en op late leeftijd toch nog een dochter van haar grote liefde."

Moeilijke periodes

"En dan die ongelofelijke carrière met veel hoogtepunten maar ook moeilijke periodes. Met repertoire van onder anderen Shaffy, Brel, Aznavour, Theodorakis, Piaf, Frank Boeijen en daarnaast televisie- en toneelrollen, gouden platen, Edisons, persprijzen in Montreux en diverse officiële onderscheidingen."

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt in het aankomende theaterseizoen de musicals A Chorus Line en Adèle Conny Jasperina - de Grote Drie.