Het boek De Doofpotgeneraal mag toch weer verkocht worden. Dat heeft het gerechtshof Den Haag bepaald. Het hof oordeelde dinsdag dat de uitingsvrijheid zwaarder weegt dan het recht op bescherming van eer en goede naam.
 

Daarnaast is het nut van verbod beperkt aangezien de eerste druk van het boek al is uitverkocht en de auteur heeft gezegd de betrokkene in de latere drukken onder een fictieve naam op te voeren.

Het boek verscheen in november 2014 en gaat over de dood van duizenden moslims in 1995 in Srebrenica, tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië.

In december 2015 werd besloten dat De Doofpotgeneraal niet meer mag worden uitgegeven. Een rechter oordeelde dat er in het boek sprake is van schadelijke publiciteit en verwijten tegen de ex-inlichtingenmedewerker, die niet gebaseerd zouden zijn op aanwezige feiten. 

Hoger beroep

Schrijver Edwin Giltay was het niet eens met het vonnis en ging in beroep. Het verbod was volgens hem in strijd met de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van drukpers. Hij liet weten voor zijn werk informatie gekregen te hebben van een voormalig medewerker van de Nederlandse inlichtingendienst.