Nu Daphne Deckers gestopt is met het presenteren van RTL Boulevard, heeft ze weer tijd voor andere dingen. Ze wil de komende tijd fulltime gaan schrijven.

"Opeens wist ik het", schrijft Deckers in haar column in de Vrouw.

De 47-jarige presentatrice zegt vanaf volgende maand veel tijd te hebben. "Richard wil misschien een speler gaan coachen, en ik wil er voor mijn gezin zijn - waar ze me ook nodig mochten hebben. Dat kan ook, als ik mijn laptop meeneem. Schrijven kan tenslotte overal."

"Ik ben weer aan een roman begonnen en heb nog zoveel nieuwe ideeën. Wie weet ga ik weer een komedie schrijven, of een bioscoopfilm. Het lijkt mij heerlijk om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Ik vind het best spannend hoor, deze sprong in het diepe. Maar na mijn vakantie afgelopen week heb ik het weer gezien: de mogelijkheden zijn eindeloos. Als je maar durft los te laten."

Daphne Deckers schoof in 2007 voor het eerst aan als lifestyledeskundige en vanaf 2012 was ze vaste invaller voor presentator Winston Gerschtanowitz in RTL Boulevard. Ze was daarvoor werkzaam als fotomodel, actrice en schrijfster.

Deckers schreef meerdere romans, column(bundel)s en onder andere een aantal seizoenen van de VARA-serie Oppassen!!