Guido Weijers kan niet wachten om met collega’s Philippe Geubels, Jandino Asporaat en Roué Verveer de Ziggo Dome te vullen met talloze lachsalvo’s. 

De cabaretier staat in juni met het trio in de Amsterdamse concerthal met de komedieshow Gabbers en dat belooft volgens hem heel wat.

"Het wordt een show van vier totaal verschillende personen. Zo heb je aan de ene kant het droge van Philippe en aan de andere kant het explosieve van Jandino", zegt Weijers. "Wij vier bij elkaar moet straks een scheikundige ontploffing van jewelste worden."

Gabbers is een idee van RTL Live Entertainment, dat de ambitie had om iets groots met comedy te doen. Toen Weijers werd gepolst, was hij direct enthousiast. Daarna ging het snel, zegt hij. "Toen daar eenmaal over werd gesproken ging het als een lopend vuurtje langs alle betrokken cabaretiers en zaten we binnen de kortste keren met elkaar te sms’en."

Feestje

Om samen te werken met de andere jongens, is volgens Weijers een feestje. Van een onderlinge competitie is dan ook geen sprake, zegt hij. "We gunnen elkaar alles. Het heet niet voor niets Gabbers. We hebben alle vier afzonderlijk van elkaar al succesvolle shows. We versterken elkaar alleen maar."

De eerste editie van Gabbers vindt plaats op 23, 24 en 25 juni. Op de laatste dag is er zowel een middag- als een avondvoorstelling. Voor de shows zijn nog kaarten verkrijgbaar.