Verzamelaar Bert Kreuk heeft tien kunstwerken teruggehaald bij het Gemeentemuseum in Den Haag, dat de werken in bruikleen had.

Kreuk kwam tot dit besluit door de ophef die is ontstaan over de relatie tussen hem en het museum, meldt NRC Handelsblad vrijdag.

Werken van Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Peter Doig en Cézanne zullen vanaf heden niet meer te bewonderen zijn in het Gemeentemuseum in Den Haag. 

Enkele personen uit de kunstwereld waren niet blij met de relatie tussen de zakenman en het museum. In 2013 werden de twee bekritiseerd omdat het Gemeentemuseum in 2013 een tentoonstelling van Kreuk organiseerde. De verzamelaar besloot gelijk daarna enkele geëxposeerde kunstwerken te verkopen. 

Boycot

In januari 2016 werd ook naar buiten gebracht dat meerdere kunstenaars het museum boycotten. Zij zouden hun collega Danh Vo op deze manier willen steunen. Vo kreeg recentelijk ruzie met Kreuk om een niet geleverd kunstwerk.

Kreuk is van plan om later dit jaar met een boek te komen waarin hij zijn ervaringen in de kunstwereld zal beschrijven. "Ik wil niet dat dat weer afstraalt op het gemeentemuseum."