Marco Borsato vindt productie 3D-musical Sky heel leerzaam

Marco Borsato vindt de productie van de 3D-musical Sky heel leerzaam. "Ik zie het als een heel grote puzzel, een grotere puzzel dan we ooit hadden kunnen bedenken", zegt hij donderdag in het AD.

De musical moet perfect zijn, vindt de 49-jarige Borsato. Door de druk van een kritische industrie ligt de lat hoog. "Goed is niet goed genoeg. Het moet super. Perfectie is het uitgangspunt."

Door de druk van de productie leert de zanger om geduldig te zijn. Dat is niet zijn sterkste eigenschap, vindt hij zelf. "Maar hier ben je met zoveel mensen en zoveel disciplines - licht en geluid, acteren, dansen, noem maar op - en je hebt meerdere kapiteins op het schip. Dus je moet overleggen." Volgens Borsato is het ook een les in loslaten.

Borsato probeert zich dan ook niet te bemoeien met zaken waar dat niet handig is. "De acteurs hebben er niets aan als verschillende mensen hun visie gaan verkondigen, dan worden ze als een flipperkast heen en weer gepingeld. Als ik iets kwijt wil, moet ik dat dus bovenin de trechter gooien. Oog hebben voor de hiërarchie." Dan komt het volgens Borsato wel op de goede plek terecht.

Succes

Borsato hoopt op internationaal succes. "Het verhaal is zo universeel, het zou overal kunnen."

Vanaf zondag is Sky te zien in Theater Amsterdam. De musical bevat liedjes van zanger Marco Borsato en John Ewbank. Producent Robin de Levita en Ewbank hebben er jaren aan gewerkt.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie