Klassiek muziekfestival in tuinen van Soestdijk

Onder de titel Empeiria treden de Italiaanse pianist Ludovico Einaudi, de Nederlandse pianiste Iris Hond, harpiste Lavinia Meijer en violiste Rosanne Philippens op 3 september op in de tuinen van Paleis Soestdijk.

Onder begeleiding van het Radio Filharmonisch Orkest, met als dirigent Karel Deseure, brengen ze in een avondvullend programma beroemde klassieke werken en bekende filmmuziek ten gehore. De organisatie maakt binnenkort nog meer namen bekend.

David Grifhorst (onder meer bekend van The Passion) is creatief verantwoordelijk en tekent tevens voor de tv-registratie.

Iris Hond is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het evenement: "Empeiria is het Griekse woord voor beleving. Dit is waar dit evenement ook voor staat. Een nieuwe manier om klassieke muziek te ervaren. Niet alleen door de samenstelling van het programma, maar ook door de totale belevenis er omheen. Noem het een klassiek muziekevenement met wereldberoemde werken met een moderne visuele ondersteuning en dát op deze zeer bijzondere locatie. Een type evenement waar ik al jaren naar op zoek ben.”

Kaarten zijn voor 75 euro verkrijgbaar.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie