J.K. Rowling toont afwijzingsbrieven om beginnende schrijvers te helpen

J.K. Rowling heeft enkele afwijzingsbrieven van uitgevers op sociale media geplaatst. De schrijfster hoopt hiermee beginnende schrijvers te helpen.

"Deze brieven dienen ter inspiratie. Ik plaats ze niet uit wraak", meldt de Harry Potter-schrijfster vrijdag op Twitter.

Rowling heeft na het verschijnen van de Potter-boeken onder de naam Robert Galbraith de roman The Cuckoo's Calling naar verschillende uitgeverijen gestuurd. Deze bedrijven waren echter niet onder de indruk van Rowlings schrijfkwaliteiten.

In de brieven wordt de schrijfster bijvoorbeeld aangeraden om langs boekwinkels te gaan om daar tips te krijgen. De uitgever Constable & Robinson schreef dat het boek niet zou kunnen leiden tot commercieel succes.

Riskeren

Uiteindelijk werd het boek toch door een uitgever opgepikt. Pas enkele maanden na het verschijnen van The Cuckoo's Calling lekte uit dat Robert Galbraith in werkelijkheid J.K. Rowling was. 

De schrijfster hoopt dat ze met de brieven beginnende schrijvers kan helpen. "Je moet alles riskeren. Je moet door blijven gaan."

Lees meer over:
Tip de redactie