Hannah Hoekstra heeft het het afgelopen jaar heel druk gehad en wil dat eigenlijk niet nog een keer. Door haar werk voor het Nationale Toneel en filmklussen, was ze eigenlijk nooit meer dan twee dagen achter elkaar vrij.

"Het afgelopen jaar was eerlijk gezegd een beetje te druk. Zo wil ik het niet nog een keer. (...) De theaterproducties overlapten elkaar steeds", aldus Hoekstra in gesprek met Nieuwe Revu.

De 29-jarige actrice repeteerde overdag voor een nieuw stuk en moest 's avonds een voorstelling spelen. "Dan ben je om 2.00 uur 's nachts thuis en moet je de volgende ochtend weer repeteren. Dat is echt killing, man."

Door gewoon maar door te gaan en "te knallen met die bak" kwam ze de drukke periode door. "Maar van zo hard werken wordt mijn spel volgens mij niet beter. Het afgelopen jaar ben ik erachter gekomen dat ik het dus kan, zoveel werken. Leuk, hebben we geprobeerd. En ik weet ook dat ik het niet nog een keer wil."

Bespreken

Hoekstra vindt haar overvolle agenda een luxeprobleem en heeft er moeite mee het te bespreken met sommige vrienden. "Ik vind het moeilijk om een vriend of vriendin te bellen die weinig werk heeft en te vertellen waar ik mee zit. (...) Sommigen hebben veel moeite om aan klussen te komen."

De actrice denkt dat "het gras altijd groener is aan de overkant". "Als je geen werk hebt, denk je: geef me werk, laat me iets doen, geef mijn leven zin. En dan heb je werk en dan denk je: mag ik alsjeblieft rust? Laat me even op een heuvel zitten en nadenken over wat ik nou eigenlijk wil."