Obama ontvangt acteurs musicalhit Hamilton op Witte Huis

President Barack Obama heeft maandag de cast van de musicalhit Hamilton op het Witte Huis ontvangen. De acteurs zongen diverse nummers uit de voorstelling, die vertelt over de oprichters van de Verenigde Staten.

De acteurs waren een dag lang te gast op het Witte Huis, meldt de Wall Street Journal.

Eerst gaven zij een workshop acteren voor geselecteerde studenten en vervolgens verzorgde de cast een concert voor genodigden van Obama en zijn vrouw Michelle. Zij prees de voorstelling als "de beste kunst die ik in mijn leven heb mogen zien".

De jonge componist en hoofdrolspeler Lin-Manuel Miranda, die de musical schreef, deed ook samen met president Obama in de tuin van het Witte Huis een freestyle rap. Het filmpje werd in een paar uur tijd vele tienduizenden keren geretweet.

Video: Obama rapt met bedenker 'Hamilton'

Gekleurde acteurs

De Obama's zijn grote fans van de voorstelling en zagen het stuk al meerdere malen in het theater op Broadway waar het te zien is. Hamilton geldt als de grote hit in New York dit seizoen.

In Hamilton wordt de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog verteld aan de hand van rapmuziek. De (blanke) personages worden gespeeld door gekleurde acteurs.

Het stuk concentreert zich op de minst bekende van de Amerikaanse 'founding fathers', Alexander Hamilton. De Caribische immigrant was de belangrijkste vormgever en bepleiter van de Amerikaanse grondwet, gaf de economische structuur en politiek van de VS vorm en maakte zich hard voor de afschaffing van de slavernij.

Zwarte markt

De voorstelling is tot eind van het jaar tot de laatste stoel uitverkocht. Kaartjes op de zwarte markt gaan voor meer dan het tienvoudige van de oorspronkelijke prijs van de hand.

De voorstelling komt in 2017 ook naar Londen. Daar speelt op dit moment al het stuk In the Heights, de eerste musical die Lin-Manuel Miranda maakte.

Tip de redactie