Ruben Terlou wil boek schrijven over ervaringen in China

Documentairemaker Ruben Terlou wil een boek gaan schrijven over zijn ervaringen in China. Dit weekend is de laatste aflevering van zijn documentaire Langs de Oevers van Yangtze.

Terlou denkt met een boek veel te kunnen toevoegen aan zijn documentairereeks, vertelt hij zaterdag in Het Parool.

Volgens Terlou helpt de bekendheid die hij kreeg door het programma bij het schrijven van een boek. Naar eigen zeggen stonden tien uitgeverijen bij hem op de stoep. Hij wil voor het schrijven van het boek wel de tijd nemen.

Het is nog onbekend of er een tweede serie gaat komen van Langs de Oevers van de Yangtze, omdat dit afhangt van de toestemming die hij moet krijgen van China. De 30-jarige documentairemaker moest voor de eerste serie een uitgebalanceerd plan schrijven, waar hij samen met regisseur Maaik Krijgsman ruim twee jaar over deed.

Terlou gelooft dat zijn serie een eerlijk beeld geeft van het land, waar hij als 19-jarige vloeiend Mandarijn leerde spreken. "Maar als de Chinese autoriteiten niet op een eerlijk beeld zitten te wachten, is het in theorie mogelijk dat ik China niet meer in kom. (..) Vooral niet te voorbarig zijn."

Tip de redactie