Brigitte Nijman en Ellen Evers gaan de moederrollen spelen in de musical Ciske de Rat. Evers neemt de rol van moeder Vrijmoeth op zich, Ciskes moeder. Nijman zal te zien zijn in de rol van tante Jans, zijn stiefmoeder.

"Brigitte is met haar prachtige stem een gedroomde tante Jans en ik ben ervan overtuigd dat vakvrouw Ellen Evers met haar ervaring in vele prachtige rollen een indrukwekkende moeder Vrijmoeth gaat neerzetten. Ik kijk ernaar uit om hen straks naast Danny de Munk op het toneel te zien staan", liet producent Albert Verlinde van Stage Entertainment zaterdag weten.

De rol van tante Jans stond al langer op het verlanglijstje van Nijman. "Ciske de Rat is zo'n mooi, ontroerend en van oorsprong Nederlands verhaal, dat ik heel graag deel uit wilde maken van de cast."

Nijman was in het verleden te zien in The Sound of Music, Evita, Grease, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen en Pietje Bell. Evers speelde eerder rollen in Chigago, Cats, Miss Saigon en Mamma Mia.

De musical is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam, daarna zal de voorstelling gaan touren langs de grote theaters in Nederland.