De zes kanshebbers voor de Libris Literatuur Prijs zijn bekend. De schrijvers Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Connie Palmen, Inge Schilperoord, P.F. Thomése en Thomas Verbogt maken nog kans op het winnen van de prijs en de bijbehorende 50.000 euro.

De namen zijn maandagmiddag in Amsterdam bekendgemaakt. De zes zijn gekozen uit een longlist van achttien titels. De bekendmaking van de winnaar is maandag 9 mei. Vorig jaar won Adriaan van Dis de prijs met zijn roman Ik kom terug.

De titels van de genomineerde schrijvers: Alleen met de goden (Boogers), De onervarenen (Van Leeuwen), Jij zegt het (Palmen), Muidhond (Schilperoord), De onderwaterzwemmer (Thomése) en Als de winter voorbij is (Verbogt).

De jury van de Libris Literatuur Prijs, voor de beste Nederlandstalige literaire roman uit het voorgaande jaar, komt elk jaar tien keer bij elkaar. Van de ongeveer 160 deelnemende boeken gaan er elke keer achttien op de longlist. In maart worden de zes beste genomineerd en in mei maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend.