De voorstellingen van de musical The Bodyguard in het Beatrix Theater in Utrecht zijn tot en met dinsdag afgelast wegens de aanwezigheid van asbest in het achtergebouw van het theater.

"Dat is zojuist besloten in samenspraak met Jaarbeurs en met instemming van betrokken instanties", laat de organisatie vrijdag weten.

De asbest in het gedeelte waar het publiek niet komt, wordt de komende dagen aangepakt. Er is geen actueel risico geconstateerd voor medewerkers van de productie en het theater.

De vijf voorstellingen van vrijdag 4, zaterdag 5, zondag 6 en dinsdag 8 maart worden afgelast. Afgelopen donderdag werd al een voorstelling van The Bodyguard geannuleerd.

De organisatie denkt komende dinsdag met meer nieuws te komen. De organisatoren beloven zo spoedig mogelijk contact op te nemen met alle bezoekers van de voorstellingen.

Whitney Houston

Nederland is het eerste land na Groot-Brittannië waar The Bodyguard als musical, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992, te zien is.

In de voorstelling passeren grote hits van Whitney Houston de revue, zoals One Moment in TimeI Wanna Dance with Somebody en I will Always Love you.

SGP-jongerendag

Door de asbestperikelen in het Beatrix Theater kan zaterdag ook de SGP-jongerendag daar niet doorgaan. Het doorgaans drukbezochte evenement, met deze keer gasten als minister Bert Koenders, D66-leider Alexander Pechtold en GeenPeil-initiatiefnemer Jan Roos, is verplaatst naar het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.