Michiel Romeyn boekte vijftien jaar lang grote successen als lid van het komische trio Jiskefet, maar terugverlangen naar die tijd doet hij niet. 

Wel voelt hij weemoed naar de cultuur waarin hij samen met Jiskefet-leden Kees Prins en Herman Koch kon "opereren". 

"Het was één grote ballenbak. En vader en moeder haalden ons gelukkig nooit op. Gigantische vrijheid", zegt Romeyn in gesprek met HP De Tijd.

Na het einde van Jiskefet en een reünie, waarvan de opbrengst door toedoen van malafide managers nooit bij de leden terecht is gekomen, pakten Koch en Prins hun kansen op televisie, in de muziek en literatuur.

Kunst

Romeyn richtte zich op de kunst, maar duikt af en toe ook op in films en series zoals Danni Lowinski

"Het probleem daarmee is alleen dat het financieel niet zo opschiet. Het is inderdaad een linkse hobby: kunsten maken. Ik ben daar trouwens mijn hele leven bloedserieus mee doorgegaan. Want ja, ik kan het toch niet laten."

"Ik heb nog steeds het imago van het ongeleide projectiel (...) terwijl ik de grootste perfectionist ben die op deze aardkloot en ver daarbuiten rondloopt. Let wel: ik neem het acteren zeer serieus. Bij elke rol zet ik me voor 200 procent in."

Geen benzine

Terwijl Koch en Prins grote successen vierden, zag Romeyn zijn eigen carrière minder hard omhoog schieten. Pijnlijk vond hij dat niet.

"Wat wel pijnlijk was: dat het financieel zo raar is gegaan na Jiskefet. Jezus, ik had op het ogenblik wel een paar centen kunnen gebruiken. En dan zie je Herman zo omhoog knallen, dat ik denk: godverdomme, ik sta zonder benzine en bij hem komt de ANWB telkens zijn hele tank gratis volgooien."

Onrustig

Maar Romeyn komt financieel rond en hoeft de eindjes niet aan elkaar te knopen. 

"Ik verhuur nu de bovenste verdieping van mijn prachtige huis aan de Amstel. En ik leef van wat acteerwerk. Het voordeel daarvan is dat ik veel tijd heb. Maar ik verveel me snel. Onrustige natuur, hè? Er moet wel weer iets gebeuren jongens, kom op. Maar zwervers in speelfilms spelen, daar heb ik geen zin meer in."