De Belgische komiek Philippe Geubels is druk bezig met repetities voor zijn nieuwe voorstelling Bedankt voor alles. Met de show wil hij onder meer zijn publiek bedanken, dat al tien jaar naar hem komt kijken.

"Daarom wil ik ook elke volwassen bezoeker die dit jaar nog komt kijken naar de voorstelling trakteren op een pintje", zegt hij in gesprek met NU.nl.

"Als wij Belgen iemand willen bedanken, trakteren we nogal eens op bier."

De 34-jarige Geubels is bij het grote publiek vooral bekend om zijn droogkomische grapjes bij de Belgische versie van De Slimste Mens. In Nederland halen de fragmenten met enige regelmaat de TV Draait Door-compilatie van DWDD

Dankbaar

Bedankt voor alles gaat in België in september in première en in Nederland komt hij een maand later voor het eerst optreden. De voorverkoop start dinsdag. 

"Ik bedank een aantal mensen en een iemand in het bijzonder", vertelt hij over de show.

Wie de persoon in het bijzonder is, wil hij niet kwijt. "Ik ben zelf een dankbaar mens, maar ik hoorde wel van mijn omgeving dat dat niet altijd zo overkomt. Ik kom niet zo heel enthousiast over, dus voila", zegt hij. 

In zijn programma pleit Geubels ook voor meer vriendelijkheid. "Als bijvoorbeeld iemand voor het zebrapad stopt om u over te laten, dan moet hij dat, dat is de wet. Maar het kan geen kwaad om even je hand op te steken en dank u te zeggen." 

Geubels benadrukt dat het ook juist prettig kan zijn heel chagrijnige mensen vriendelijk te groeten. "Dan komt daar ineens een glimlach." 

Verschillen

De cabaretier treedt in zowel Nederland als België op en maakt zich weinig zorgen over een verschil tussen het publiek uit de twee landen.

"Nee, er is eigenlijk niet zoveel verschil. Als het leuk is in België, dan is het meestal ook leuk in Nederland. Nederlanders lachen niet perse om andere dingen."

Tijdens de tryouts heeft hij wel een uitzondering ontdekt.

"Ik had het over verschillende types overstekers, zoals de verlegen overstekers die hun hand wel willen opsteken, maar dat niet goed durven en dan zo een beetje sneller lopen. Maar dat was in Nederland niet zo herkenbaar, ik denk dat daar weinig mensen last van hebben in Nederland."