Op het openingsweekend van Museum Rotterdam zijn 12.000 bezoekers afgekomen. Na drie jaar pop up-tentoonstellingen op wisselende locaties heeft het museum een vaste plek gekregen in Het Timmerhuis. Het hele weekend kon het publiek gratis naar binnen.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb opende het museum door een 3D-print van zijn eigen buste aan een nog lege museummuur te bevestigen. De komende maanden zal de muur gevuld worden met borstbeelden van nog veel meer Rotterdammers. Er zijn op dit moment drie exposities: Geschiedenis van de stad, Rotterdammers en hun stad en De Nieuwe Stad.

Sinds vrijdagavond staat het rijendik voor de entree, constateert directeur Paul van de Laar. "Precies daar waar het hoort: in het hart van de stad Rotterdam, temidden van winkels, horeca en flanerend publiek." Tot 2012 was het cultuurhistorische museum op twee locaties gevestigd: in het Schielandshuis in het centrum en in het pand de Dubbelde Palmboom in Delfshaven. Door bezuinigingen moesten beide vestigingen sluiten.