Een boek met het verzamelde werk van de in 2014 overleden striptekenaar Marnix Rueb verschijnt eind februari.

Volgens zijn vriend Sjaak Bral wordt het een boek van "144 pagina’s Haagse teringongein", zo meldde hij donderdag op Twitter. Het boek verschijnt in een eenmalige oplage.

Rueb overleed op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De bekendste strip van Rueb was Haagse Harry. Van het ordinaire Haagse personage verschenen sinds 1991 vijf albums, waarvan er vele honderdduizenden werden verkocht.

Den Haag staat de komende maand op verschillende manieren stil bij Rueb. Behalve de publicatie van zijn verzamelde werk wordt er binnenkort ook een standbeeld van Haagse Harry onthuld op de Grote Markt in Den Haag.

Skyline

Het ruim twee meter hoge beeld van het beroemde stripfiguur komt te staan op de Tramtunnel, met uitzicht op de toren van de Grote Kerk. In de sculptuur, die de komende maanden wordt afgewerkt, zit 3000 kilo klei verwerkt.

Het beeld van Haagse Harry kon worden gemaakt dankzij een geldbedrag dat hoorde bij de postuum uitgereikte Haagse Cultuurprijs die de gemeente heeft geschonken aan de geestelijk vader van Harry.