Het zelfgeschreven toneelstuk van Matthew Perry gaat deze week in première op West End in Londen. De Friends-ster is erg nerveus, zegt hij tegen BBC.

''Ik ben bang voor de reacties van het publiek op iets wat ik zelf geschreven heb'', aldus Perry.

''Ik heb nooit eerder zelf iets geschreven. Ik schreef altijd samen met een partner. Ik besloot om het zelf eens te proberen en ben gewoon begonnen. Toen kwamen er monologen uit die me deden beseffen dat ik bezig was met een toneelstuk. Ik schreef maar door en ik schreef maar door, totdat ik klaar was."

Het stuk met de titel The End of Longing speelt zich af in Los Angeles en vertelt het verhaal over vier gebroken mensen die hunkeren naar liefde.

Tevreden

Perry zegt dat hij tien dagen nodig had voor de basis van het toneelstuk, maar dat hij daarna een jaar bleef schaven aan de teksten totdat hij tevreden was. Perry was vroeger ook regelmatig te vinden bij de schrijvers van Friends, de comedy waarin hij jarenlang de rol van Chandler Bing speelde.

''Als enige van de cast was ik graag in de ruimte met de schrijvers. Ik was er benieuwd naar."

Bar

Het toneelstuk gaat over een dronkaard, een prostituee, een neurotische en verslaafde vrouw en een kluns. Die ontmoeten elkaar in een bar in Los Angeles.

Perry speelt op het toneel een dronkaard, maar hij benadrukt dat het toneelstuk beslist niet autobiografisch is. ''Het personage dat ik speel is een overdreven versie van mezelf. We bewandelden dezelfde weg. Maar de manier waarop hij drinkt en stopt met drinken is heel anders dan hoe het mij ging."

Het stuk is tot 14 mei te zien in het Playhouse Theatre in Londen.