Het Gouden Ei van Tim Krabbé blijft favoriete boek bij scholieren

Het Gouden Ei van Tim Krabbé en De Aanslag van Harry Mulisch blijven de populairste boeken onder Nederlandse schoieren.

Een woordvoerder van het boekenorganisatie CPNB heeft zaterdag een bericht daarover in het Eindhovens Dagblad tegenover NU.nl bevestigd. De trend in Noord-Brabant geldt ook landelijk.

"We hebben geen concrete cijfers", stelt hij. "Maar het is inderdaad waar dat dit twee titels zijn die nog steeds op heel veel lijsten voorkomen." Het zijn goed toegankelijke boeken, legt hij uit. "Bovendien zijn het twee klassiekers uit de Nederlandse literatuur. Op veel scholen maken ze nog heel actief deel uit van het lesprogramma.

Meer recente boeken

Het Gouden Ei van Tim Krabbé vertelt over een man die jaren na de verdwijning van zijn vriendin de kans krijgt te achterhalen wat haar is overkomen. De Aanslag van Harry Mulisch vertelt over een man die na de Tweede Wereldoorlog probeert te ontdekken waarom er in januari 1945 een NSB'er voor zijn ouderlijk huis werd neergeschoten.

De boeken staan momenteel ook op de eerste en tweede plaats van de lijst van de website Scholieren.com, volgens het CPNB de meest gezaghebbende Nederlandse site als het om scholieren en literatuur gaat. Meer recente boeken die het goed doen onder scholieren zijn Het Diner van Herman Koch, Sonny Boy van Annejet van der Zijl en IV van Arjen Lubach.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie