Filemon Wesselink heeft op eigen initiatief een onthulling van een bij de wielersport betrokken persoon uit zijn boek De Ronde van Boogerd verwijderd.

In gesprek met HP/De Tijd zegt Wesselink dat hij zich in het specifieke geval verantwoordelijk voelde voor de eventuele gevolgen van de uitspraak.

"Nee, ik ga je niet vertellen wat dat dan was", zegt Wesselink. 

"Op een gegeven moment werd bekend dat hij (Boogerd, red.) geschorst zou worden, toen heb ik in een paar dagen tijd het hele boek moeten afmaken. Ik heb echt dag en nacht doorgewerkt."

Doping

Wesselink was naar eigen zeggen de eerste journalist die van Michael Boogerds recent opgelegde tweejarige schorsing afwist. De wielrenner gaf in 2013 toe dat hij doping had gebruikt en kreeg daar nu pas een sanctie voor opgelegd.

Wesselink nam die straf in zijn boek op, maar zag de primeur aan zich voorbijgaan: "Dat was zo afgesproken. Maandag zou hij met het persbericht komen en vijf minuten later ik met mijn boek."

De presentator zegt dat hij geen andere optie had: "Ik had twee dingen kunnen doen. Of het eerder naar buiten kunnen brengen en gigantische ruzie met hem krijgen, of het op zijn manier doen: hij bracht het naar buiten, en daarna kwam ik."