Miro Kloosterman gaat de rol van bodyguard spelen in de musical The Bodyguard, zegt hij in maandagavond in RTL Boulevard.

De 35-jarige Kloosterman, die het karakter Thijs speelt in Goede Tijden Slechte Tijden, noemt zijn rol in de musical "heel bijzonder".

In The Bodyguard speelt hij de mannelijke hoofdrol Frank Farmer, een rol die hij vanaf februari afwisselend speelt met Dave Mantel en Mark van Eeuwen in het Beatrix Theater in Utrecht.

"Ik ben heel blij dat Miro onze talentvolle cast komt versterken'', zegt producent Albert Verlinde. "Op een stoere maar toch charmante manier weet hij heel overtuigend zijn rol neer te zetten. En durf dat maar eens als je nooit eerder op de planken hebt gestaan. Ik kijk er naar uit om hem in de show te zien."

Eerste rol

"Nooit eerder heb ik op het toneel gestaan. Laat staan in een musical gespeeld. Ik voel me vereerd dat mijn eerste rol meteen een hoofdrol is in een productie die net bekroond is tot beste musical," aldus Kloosterman.

"De rol van Frank Farmer is uitdagend, stoer en past ontzettend goed bij mij. Ik kan niet wachten om op het toneel te staan." Kloosterman zal zijn rol in The Bodyguard blijven combineren met zijn rol in GTST.

De musical is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 met Whitney Houston en Kevin Costner.