Matteo van der Grijn is klaar voor de eerste vaderrol in zijn carrière. De 35-jarige acteur speelt in de musical Sky de vader van het titelpersonage, het tienermeisje Sky. 

"Het zou kunnen, een dochter van zestien", aldus Van der Grijn tijdens de perspresentatie van Sky. "Maar het is wel een mijlpaaltje, ja."

De acteur zingt in de voorstelling Marco Borsato's nummer Afscheid nemen bestaat niet. "Daar ben ik best nerveus voor", erkent Van der Grijn. "Ik zal er echt mijn eigen versie van maken: mijn stem is een stuk rauwer dan die van Marco. Daar ben ik ook mede voor gecast. Maar als hij tips voor me heeft, zal ik daar uiteraard naar luisteren."

De acteur brak door bij het grote publiek met de hoofdrol in de hitmusical Soldaat van Oranje, een rol die hij 750 keer speelde. "Ik focus me nu echt op Sky, maar het spelen van de rol in Soldaat is nooit een sleur geworden", zegt hij. "Iedere nieuwe castwissel werd door regisseur Theu Boermans begeleid. Hij blijft als een vader over de kwaliteit van de productie waken."

Laatste filmprojecten

Naast de musical is Van der Grijn in de bioscoop te zien in rollen in Mannenharten 2 en het drama Of ik gek ben van regisseur Frank Lammers. "Maar ik denk dat dat voorlopig even de twee laatste filmprojecten zijn. Ik heb thuis twee kleintjes van 2 en 5 jaar: die eisen naast Sky op dit moment al mijn aandacht op."

Sky is vanaf half maart te zien in Theater Amsterdam.