Danny de Munk staat vanaf november weer op het toneel als Ciske de Rat, dat doet hij in een remake van de musical uit 2007.

"Wij zijn er trots op dat Danny de Munk opnieuw in de huid van Ciske wil kruipen", zegt Albert Verlinde in een persbericht van Stage Entertainment. 

De carrière van de geboren Amsterdammer begon in 1984, toen de 14-jarige De Munk de hoofdrol speelde in de film Ciske de Rat. Later kwamen er rollen in diverse musicals van Joop van den Ende, tot hij in 2007 weer in de huid van Ciske kroop, in de musical naar de boeken van Piet de Bakker.

Rode draad

De samenwerking met Van den Ende liep tijdens deze productie stuk en uiteindelijk ging de rol van Ciske naar verschillende andere acteurs.

De Munk heeft het aan Carlo Boszhard te danken dat er een hernieuwde samenwerking met Van den Ende tot stand kwam. De goede vriend van De Munk regelde een ontmoeting tussen de twee die goed uitpakte, vertelt de acteur in De Telegraaf.

"Ciske de Rat is mij heel dierbaar. Hij loopt als een rode draad door mijn leven. Als 12-jarig jongetje betekende de rol mijn grote doorbaak. Nu ben ik 45 en krijg ik opnieuw de kans om in de huid te kruipen van de volwassen Ciske", laat De Munk weten.

Albert Verlinde

Nadat Van den Ende hem had gepolst voor de rol van de volwassen Ciske, nam Verlinde de leiding van Stage Entertainment over. Deze wist De Munk uiteindelijk over de streep te trekken.

"Dit wordt voor Danny de allerlaatste keer dat hij de rol van Ciske zal spelen en hij neemt komend theaterseizoen dus afscheid van dit karakter, dat zoveel voor hem heeft betekend", aldus Verlinde in een reactie.

De Munk speelt in de musical Ciske de man, net als in de eerste versie uit 2007. De muziek van Henny Vrienten blijft en zal mogelijk alleen iets worden aangepast aan deze tijd. De voorstelling gaat op 20 november in première in het DeLaMar in Amsterdam en daarna het hele land door.