Viggo Waas en Peter Heerschop maken Tarantino-voorstelling

Toneelgezelschap De Ploeg gaat in het nieuwe seizoen een voorstelling maken vol filmparodieën. In Pilp Fuction duikt het gezelschap van cabaretiers Viggo Waas en Peter Heerschop in de wereld van de filmklassiekers.

In de cabareteske voorstelling passeren talloze bekende films, genres en acteurs de revue, zoals het werk van Quentin Tarantino en Robert De Niro, Jaws en Jurassic Park.

De rode draad van Pilp Fuction is een meisje dat op zoek is naar haar moeder, een beroemde filmster. Op haar zoektocht stapt ze door het bioscoopdoek de film in en is opeens alles mogelijk. Ze ontmoet onder meer cowboys, maffiabazen, aliens, stripfiguren en gorilla’s.

De Ploeg bestaat uit cabaretgezelschap Niet Uit het Raam (NUHR) en acteurs Genio de Groot, Han Römer en Titus Tiel Groenestege. Het ensemble wordt regelmatig aangevuld met andere acteurs of actrices. Ditmaal voegen Loes Luca, Ria Marks en Like Paddenburg zich bij de groep.

The Godfather

Het is niet de eerste maal dat De Ploeg op het podium een voorstelling over films maakt. Eerder maakten de vaste acteurs ook bewerkingen van Festen, The Godfather en Ben-Hur. Pilp Fuction is in het najaar in de Nederlandse theaters te zien. Cabaretgroep NUHR, die wordt gevormd door Waas, Heerschop en Joep van Deudekom, reist nu door het land met de lyrisch ontvangen nieuwe voorstelling Draai het eens om.

Lees meer over:
Tip de redactie