Meer banen weg bij Stage Entertainment

Bij musicalmaker Stage Entertainment verdwijnen meer banen dan gedacht. Dat werd dinsdag duidelijk bij bekendmaking van de definitieve reorganisatieplannen van het bedrijf.

Oprichter en minderheidsaandeelhouder Joop van den Ende zei vorige week dat 200 tot 250 banen zullen vervallen. Dat blijken er nu 300 tot 350 te zijn. Bij Stage Entertainment werken wereldwijd drieduizend mensen.

In Nederland zullen ongeveer twintig banen verdwijnen, zegt een woordvoerder van Stage in een toelichting. Dat gaat om banen bij alle onderdelen in Nederland, inclusief de holding.

Gedwongen ontslagen

In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld zullen er volgens de zegsman ook gedwongen ontslagen volgen, maar een aantal kon hij nog niet noemen. De banenreductie wordt verder gerealiseerd met de lopende vacaturestop en het niet verlengen van tijdelijke contracten.

De nieuwe eigenaar van Stage, CVC Capital Partners, heeft alle activiteiten tegen het licht gehouden en sluit de verkoop van theaters niet uit. ''Wij hebben niet de intentie om theaters uit ons Europese theaterportfolio te verkopen maar zullen per land onze 'footprint’ opnieuw bekijken", zegt bestuursvoorzitter Just Spee.

Vorig boekjaar leed Stage 19,1 miljoen euro verlies. Met de ingrepen verwacht Stage op korte termijn orde op zaken te stellen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie