Hans Teeuwen gaat weer het theater in

Cabaretier Hans Teeuwen keert terug naar het theater. Hij staat komend seizoen voor het eerst in vijf jaar op het podium met een nieuwe cabaretvoorstelling: Echte Rancune.

In april en mei doet Teeuwen een paar try-outs; na de zomer volgt een uitgebreide tournee. Zo maakt zijn woordvoerder dinsdag bekend.

Het is de zevende solo-cabaretvoorstelling van Teeuwen. De laatste was Spiksplinter in 2011, waar 60.000 mensen naar kwamen kijken. Echte Rancune wordt volgens Teeuwen "een bonte avond boordevol karaktermoord op belangrijke mensen en/of instituties. Ook voor wijven." 

Verder zegt Teeuwen "zich kwetsbaar te gaan opstellen en eerlijk te praten over mijn eigen zwakheden, zoals narcisme en een hardnekkige softdrugsverslaving."

Muziek

De kaartverkoop voor de try-outs gaat op woensdag van start. Een aankondiging van de tournee na de zomer volgt in februari. De cabaretier maakte afgelopen seizoen wel een tournee met zijn band The Painkillers en bracht een Nederlandstalig album uit, Popstukken.

Teeuwen is de tweede grote cabaretier in korte tijd die aankondigt na jaren weer terug te keren op het podium. Ook Theo Maassen is binnenkort voor het eerst in vier jaar weer met een nieuwe reguliere voorstelling te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie