Organisatie David Bowie-expositie hoopt op boodschap van overleden artiest

De curator van de succesvolle tentoonstelling David Bowie is, hoopt dat de overleden popster een boodschap heeft achtergelaten met betrekking tot de toekomst van de expositie.

"Bowie wilde geen directe medewerking verlenen toen we in 2013 bezig waren de expositie op te tuigen. Vaak genoeg betrapte ik me erop dat ik mezelf afvroeg: 'Wat zou Bowie hebben gedaan?' Gek genoeg hoop ik dat hij ergens een boodschap voor ons heeft achtergelaten."

Dat zegt Victoria Broackes in gesprek met NU.nl. Broackes en Geoff Marsh stelden in 2013 in opdracht van het Victoria and Albert Museum in Londen de expositie David Bowie is samen. 

David Bowie is reist sindsdien de hele wereld over en is bezig een gigantisch succes te worden in het museum waar het op dit moment resideert: het Groninger Museum.

Slaatje slaan

De Britse artiest overleed afgelopen zondag op 69-jarige leeftijd. De interesse in Bowie is sindsdien wereldwijd geëxplodeerd, maar Broackes zegt dat het museum absoluut geen slaatje wil slaan uit de dood van de muzikant.

"Deze expositie was voor zijn dood al succesvol, maar we hebben nooit een commercieel doel voor ogen gehad. Het museum en de David Bowie Stichting moeten samen eens ernstig gaan nadenken welke stap de volgende zal zijn."

Trots

Bowie zelf was erg blij met alle positieve aandacht die critici en bezoekers aan de tentoonstelling schonken. Al heeft Broackes dat nooit direct uit zijn mond gehoord.

"Hij kwam één keer met zijn gezin naar het Victoria and Albert en ik kon aan zijn gezicht zien dat hij ervan genoot. Maar ik heb daar zelf geen handvaste bewijzen van. Later vertelden kennissen die Bowie weleens spraken echter, dat hij vervuld van trots was door alle complimenten die we ontvingen."

David Bowie is is nog tot 13 maart te zien in het Groninger Museum. De expositie zal begin 2017 Japan aandoen.

Lees meer over:
Tip de redactie