Albert Verlinde maakt zich geen zorgen over Stage Entertainment

Dat het musicalbedrijf Stage Entertainment ongeveer 200 tot 250 banen moet schrappen, komt niet als een verrassing voor Albert Verlinde. De directeur van de Nederlandse afdeling maakt zich daarom geen zorgen over zijn bedrijf.

"Het gaat hartstikke goed met Stage Entertainment Nederland", vertelt de directeur dinsdag bij RTL Boulevard.

Verlinde wijst erop dat er momenteel veel musicals lopen die "nog steeds succesvol zijn." "Denk aan The Bodyguard bijvoorbeeld. Grease en Simone Klijnsma (One Woman Show, red.) zitten ook telkens vol. Het gaat echt ongelofelijk goed."

De entertainmentdeskundige van het RTL 4-programma begrijpt dat mensen zich zorgen maken over de Nederlandse divisie. "Je bent natuurlijk onderdeel van een groot bedrijf."

Kaartverkoop

"Ik zie elke dag de kaartverkopen, en die gaan hartstikke goed. Het aantal tickets dat verkocht wordt is ook vele malen groter dan het jaar daarvoor. Vandaag hebben we ook het personeel van Stage Entertainment Nederland ingelicht over het nieuws en zij hoeven zich geen zorgen te maken."

Er werken in totaal drieduizend mensen bij de onderneming. CVC Capital, dat een belang van 60 procent heeft in Stage Entertainment, wil minder risico gaan lopen bij de eigen producties. Een van de opties die wordt onderzocht is om ook andere theaterproducties toe te laten tot de eigen theaters van Stage. Een verkoop van theaters is niet aan de orde.

Rechterhand

In oktober maakte maakte Stage Entertainment Nederland al bekend dat Jeroen Dona, de trouwe rechterhand van Verlinde, per 1 januari het bedrijf zou verlaten. Dona stelde dat hij vrijwillig voor het vertrek had gekozen, omdat hij toe was aan een nieuwe stap in zijn carrière".

Dona was voor de fusie met Stage Entertainment creatief directeur van Albert Verlinde Entertainment. Hij heeft vijftien jaar met Verlinde samengwerkt.

Musicalbedrijf 

Van den Ende wist dinsdagochtend te melden dat het grootste musicalbedrijf van Nederland efficiënter ingedeeld gaat worden. "Bij een familiebedrijf vergeet je nog wel eens om organisatorisch de lijnen strak te trekken."

De financiële resultaten bij het bedrijf vallen tegen. Vorig boekjaar werd een verlies van 19 miljoen euro geleden, een jaar eerder boekte het concern nog een winst van 12 miljoen euro.

Tip de redactie