Groninger Museum hoopt op verlenging Bowie-expositie

Het Groninger Museum wil de tentoonstelling David Bowie is die daar sinds een maand loopt, graag verlengen. Maar of dat ook mogelijk is, daar kon directeur Andreas Bluhm maandag nog niets over zeggen.

Er is veel belangstelling voor de popster die zondag overleed.

In het museum is tot 11 maart een grote overzichtstentoonstelling over Bowie. Het onderzoekt of de meer dan driehonderd bezittingen langer tentoongesteld kunnen worden.

"We willen dat wel, maar we zijn afhankelijk van de Bowie-archieven, waarvan we de stukken in bruikleen hebben. Daar hebben ze nu wel wat anders aan hun hoofd. Ik heb ze vandaag nog niet gebeld. Er is dus nog geen besluit", zei Bluhm.

Extra open

De tentoonstelling trok sinds 11 december vorig jaar al 40.000 bezoekers. Vanwege de dood van Bowie is het museum maandagmiddag extra geopend. Normaal is het museum dicht op maandag.

Belangstellenden kunnen tot 18.00 uur een bezoek brengen aan de Bowie-tentoonstelling. Het Groninger Museum verwacht veel mensen.

De tentoonstelling David Bowie is, die sinds 11 december te zien is en loopt tot 13 maart, trok in de eerste maand zeker 30.000 bezoekers.

Kaartverkoop

Januari leek een rustige maand te worden, maar sinds het bekendmaken van het overlijden van Bowie loopt de kaartverkoop storm, meldt een woordvoerster van het museum.

De museumdirecteur reageerde maandagochtend geschokt op het overlijden van de popster. "Het voelt alsof we een familielid hebben verloren", zei hij.

Lees meer over:
Tip de redactie