Beauty and the Beast-acteur Freek Bartels nog niet helemaal hersteld

Freek Bartels is nog niet helemaal hersteld van de ontsteking aan zijn teen. Wel hoopt hij komende zaterdag weer te kunnen spelen.

"Ik speel nog niet voor de volle 100 procent in verband met overbelasting. We bekijken het per week", schrijft hij vrijdag op Twitter.

De ontsteking ontstond nadat hij een wondje aan zijn teen kreeg doordat de acteur te krappe schoenen droeg. In de musical speelt hij de rol van Gaston. 

The Beauty and the Beast is gebaseerd op de gelijknamige Disney-film uit 1991. Het verhaal is gebaseerd op een oud Frans sprookje en vertelt over een arrogante prins die door een heks in een beest wordt veranderd. Pas als hij echte liefde vindt, zal hij weer in een mens veranderen.

Trailer: Beauty and the Beast de musical 

Oscarnominatie

The Beauty and the Beast was de eerste animatiefilm die werd genomineerd voor een Oscar voor beste speelfilm. De musical beleefde zijn wereldpremière in 1994.

De voorstelling, met liedjes van Tim Rice en Alan Menken, werd in 2005 voor het eerst in Nederland opgevoerd. Toen speelden Chantal Janzen, Carlo Boszhard, Stanley Burleson en Renée van Kooten de hoofdrollen.

Lees meer over:
Tip de redactie