John de Wolf, Glenn Helder en Marcel Meeuwis gaan voetbalanekdotes vertellen tijdens een theatertournee door Nederland. De oud-voetballers worden ondersteund door presentator Koert Westerman en cabaretier Leo Alkemade.

De groep, die zich FC de Rebellen noemt, deed dit al op uitnodiging van verenigingen, maar nu zijn de grotere zalen aan de beurt.

"We hebben al twee pilots gehad in Tilburg en Oisterwijk, dat was goed. Mensen reageerden positief", zegt De Wolf dinsdag in gesprek met radio-dj Edwin Evers. 

Volgens het Feyenoord-icoon was het wel even wennen: "Ineens sta je in een zaal en moet je daar je verhaal doen. Aan de andere kant: je bent zoals je bent en moet je niet anders gaan gedragen."

Combineren

De Wolf combineert zijn nieuwe professie met het trainerschap van topklasser GVVV. Zo speelt hij 16 januari een voorstelling in Enschede, terwijl hij eerder op die dag zijn ploeg door een wedstrijd moet loodsen.

In de voorstellingen van FC de Rebellen kan de bezoeker volgens De Wolf "kleedkamerhumor en eigenlijk een en al mooie verhalen" verwachten. 

Bekijk de speeldata van het gezelschap