Roué Verveer heeft sinds 2002 eigen theaterprogramma's en treedt door heel Nederland op. De in Suriname geboren Verveer is echter niet naar Nederland gekomen om comedian te worden.

"(...) het is zo gelopen omdat mensen tegen me zeiden dat ik grappig was. Ik kwam bij Comedytrain (gezelschap, red.), daar liepen jongens zoals Najib Amhali en Theo Maassen, die wisten toen ze 13 waren: dit is wat ik later ga doen", zegt Verveer in gesprek met de Volkskrant.

"Mijn droombaan was en is nog steeds: grondsteward bij KLM. Meestal scheuren ze alleen je ticket af, zonder iets te zeggen. Ik zou het vrolijker doen: waar ga je heen, wat een lekkere vakantie. Dat stuk na de douane op Schiphol, dat vind ik het mooiste wat er is."

Droombaan

Verveer is al twaalf jaar lang comedian, maar heeft het gevoel dat zijn echte droombaan nog moet komen: "Dat is mijn strategie. Het voelt alsof ik op een feestje ben waarvoor ik niet was uitgenodigd, en nu hebben ze me ook nog toegelaten in de VIP-afdeling."

Verveer noemt zichzelf comedian, omdat hij de politieke lading van het woord cabaretier niet wil waarborgen. 

"In de jaren 70 en 80 kwamen mensen naar het theater om van Freek de Jonge te horen hoe de wereld in elkaar zat", zegt Verveer.

"Wanneer nu iets in het nieuws gebeurt, zie je er op WhatsApp of Facebook na vijf minuten al een grap over. Ik ben er niet voor Syrië of vluchtelingen, mijn werk is: grappen maken. Collega's zeggen soms: Roué gaat voor de grap - alsof dat iets slechts is voor een comedian."