Het boek Winds of Winter, het zesde deel in de boekenreeks A Song of Ice and Fire en de basis voor de televisieserie Game of Thrones, is niet afgerond voordat het zesde seizoen van de serie begint.

Dat meldt schrijver George R. R. Martin op zijn blog.

De 66-jarige schrijver heeft zijn deadline om het boek af te ronden in oktober gemist. "Geloof me, het geeft me geen plezier om deze woorden te schrijven. Jullie zijn teleurgesteld, en daar zijn jullie niet alleen in", aldus Martin. "Mijn schrijvers, mijn (buitenlansdse) uitgevers, mijn agents en HBO zijn teleurgesteld, maar niemand kan teleurgestelder zijn dan ik."

De schrijver zegt dat hij al maanden lang hoopte dat hij had kunnen zeggen dat het boek voor de laatste dag van 2015 afgerond zou zijn, maar zegt dat het nog maanden lang gaat duren.

In april deelde de schrijver een nieuw hoofdstuk uit het boek. Het hoofdstuk gaat over het karakter Alayne, beter bekend als Sansa Stark.

Schrijver

Martin heeft al vijf van de in totaal zeven geplande boeken geschreven. A Dance with Dragons, het vijfde deel in de reeks, verscheen in 2011. Dat was gelijktijdig met het eerste seizoen van Game of Thrones.

Eerder liet de schrijver al weten dat hij de komende tijd minder aanwezig zal zijn bij film- en boekenbeurzen. Dit om zich zo goed mogelijk te concentreren op het schrijven van The Winds of Winter.