Irene Moors en Michiel van Erp in vakjury Musical Awards 2017

De Stichting Musical Awards krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe vakjury. Presentatrice Irene Moors, documentairemaker Michiel van Erp, theaterfotograaf Joris van Bennekom en AD-journaliste Marlies van Leeuwen gaan onder leiding van voorzitter Cornald Maas bepalen wie er wordt genomineerd voor de Musical Awards 2017.

De vier nieuwe leden sluiten zich aan bij actrice Henriette Tol en musicalprogrammeur Peter Noten, die al deel uitmaakten van de vakjury.

Hans van Veggel van de Stichting Musical Awards is erg blij met de nieuwkomers. "‘We vinden dat de vakjury eens in de zoveel tijd nieuw bloed nodig heeft", zegt hij. "Met deze gevestigde en bekende namen met een grote passie voor musicals weten we zeker dat we opnieuw veel kwaliteit in huis hebben om ook volgend seizoen de beste musicals en hun artiesten te nomineren."

Bijzondere prestaties

De Stichting Musical Awards is in 2000 opgericht om de bijzondere prestaties van de uitvoerende kunstenaars en 'creatives' van musicalproducties te eren met een speciale musicalprijs.

De vakjury van komende editie bestaat naast Maas, Tol en Noten uit Gijs Staverman, Caroline Frerichs, Erik Jonk en Hilde Scholten. De jury heeft in totaal 55 musicals en artiesten genomineerd. De prijsuitreiking vindt plaats op 6 januari in het Beatrix Theater in Utrecht.

Het gala, dat wordt gepresenteerd door Frits Sissing, is live te zien op NPO1.

Lees meer over:
Tip de redactie