De 22-jarige Lisse Knaapen gaat de hoofdrol spelen in 3D-musical Sky. De musical is een productie van Marco Borsato, producent John Ewbank en theaterproducent Robin De Levita.

Dat maakt RTL Boulevard maandagavond bekend. Sky gaat over een 16-jarig meisje dat de dilemma's in haar leven probeert op te lossen terwijl ze droomt. 

De hoofdrol leek begin december al zo goed als vergeven, maar de makers wilden toen nog niet zeggen wie Sky zou gaan spelen. "Het is een heel nieuw gezicht'', zei Ewbank toen. Knaapen zong in 2009 bij Kyteman en speelde in 2013 mee in Jesus Christ Superstar, aldus RTL Boulevard

Het stuk wordt voorzien van 3D-beelden. Het publiek zit dan ook met speciale brillen op in de zaal. In de musical zijn liedjes te horen van Marco Borsato, zoals Mooi, Afscheid nemen bestaat niet en Vlinder. De zanger zal de acteurs zelf ook begeleiden, zei hij eerder.

Tien jaar

Producent Robin de Levita (Soldaat van OranjeAnne) en Ewbank hadden het plan voor het stuk al vrij snel voor ogen, toch duurde het tien jaar voordat er concreet aan de voorstelling gewerkt kon worden.

Sky is te zien vanaf 3 april in Theater Amsterdam.