Martijn Fischer voelde zich niet intellectueel genoeg voor toneelschool

Acteur Martijn Fischer voelde zich tijdens zijn opleiding aan de toneelschool niet intellectueel genoeg. "Nog steeds voel ik me een beetje de bouwvakker onder de toneelspelers."

De 47-jarige acteur, die vooral bekend is geworden door zijn rol als André Hazes in de musical Hij Gelooft in Mij en en de film Bloed, Zweet en Tranen, noemt zichzelf in een interview met Viva een "echte mavoklant".

Hij had tijdens de toneelopleiding moeite met het feit dat de mensen in zijn klas gymnasium hadden gedaan en de echte Griekse klassiekers kenden. "Ik voelde me niet intellectueel genoeg", aldus Fischer.

Bouwvakker

Fischer heeft dat gevoel nog steeds een beetje. Hij voelt zich "een bouwvakker onder de toneelspelers", omdat hij niet een acteur is die zich "gefronst over lectuur buigt."

Toch vindt hij dit niet heel erg, hij vindt het fijn om dingen op zijn eigen manier te doen.

"Als je repeteert voor een toneelstuk, wordt er eindeloos geluld over context en tijdsgeest", aldus Fischer. Maar daar gelooft de acteur niet in.

"Ik bestudeer gewoon mijn teksten en probeer uit te vinden wat mijn karakter voor iemand is en wat zijn beweegredenen zijn."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie