Freek Bartels heeft momenteel last van een ontsteking aan zijn voet en heeft daardoor de afgelopen tijd niet kunnen spelen in de musical Beauty and the Beast.

Dat meldt RTL Boulevard dinsdag.

De ontsteking ontstond nadat hij een wondje aan zijn teen kreeg doordat de acteur te krappe schoenen droeg. Volgens het programma hoopt Bartels dat hij over een week weer kan meedoen. In de musical speelt hij de rol van Gaston. 

The Beauty and the Beast is gebaseerd op de gelijknamige Disney-film uit 1991. Het verhaal is gebaseerd op een oud Frans sprookje en vertelt over een arrogante prins die door een heks in een beest wordt veranderd. Pas als hij echte liefde vindt, zal hij weer in een mens veranderen.

Oscarnominatie

The Beauty and the Beast was de eerste animatiefilm die werd genomineerd voor een Oscar voor beste speelfilm. De musical beleefde zijn wereldpremière in 1994.

De voorstelling, met liedjes van Tim Rice en Alan Menken, werd in 2005 voor het eerst in Nederland opgevoerd. Toen speelden Chantal Janzen, Carlo Boszhard, Stanley Burleson en Renée van Kooten de hoofdrollen.