Hermelien wordt in Harry Potter-toneelstuk gespeeld door donkere vrouw

In het achtste deel van de Harry Potter-reeks, het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child, wordt het karakter Hermelien gespeeld door een donkere vrouw.

Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Zondag werden de hoofdrolspelers bekendgemaakt: Hermelien Griffel wordt gespeeld door de 45-jarige Noma Dumezweni, Ron Wemel door de 40-jarige Paul Thornley (Les Miserables) en Harry Potter door de 36-jarige Jamie Parker (Valkyrie).

Het nieuws dat Hermelien door een donkere vrouw gespeeld gaat worden, is relevant omdat het karakter hiervoor altijd door een jonge blanke vrouw gespeeld werd.

Opvolger

Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child is officieel een opvolger van de zeven boeken over de tovenaarsleerling. Het vervolg op Harry Potter en de relieken van de dood, vertelt over een volwassen Harry Potter en zijn zoon Albus, die moeite heeft met het verleden van zijn vader en hoe het gezin in de wereld staat.

"Het is altijd moeilijk om Harry Potter te zijn en het is niet veel makkelijker als hij een overwerkte werknemer is van het Ministerie van Magie, een echtgenoot en een vader van drie schoolgaande kinderen", zo valt te lezen in de synopsis van het stuk.

Verleden

"Terwijl Harry vecht met een verleden dat niet wil blijven waar het hoort, heeft zijn zoon Albus moeite met het familieverleden. Terwijl het verleden en heden in elkaar opgaan, leren zowel vader als zoon een moeilijke waarheid: soms komt het donker uit onverwachte hoek."

In de laatste Harry Potter-film is te zien hoe het hoofdpersonage zijn twee oudste kinderen, James Sirius en Albus Severus naar de trein naar Zweinstein brengt. Het toneelstuk, dat uit twee delen bestaat, zal meteen daarna doorgaan.

Tip de redactie