Youp van 't Hek wederom onwel tijdens voorstelling

Youp van 't Hek (61) heeft dinsdagavond zijn try-out van de voorstelling Licht in Middelburg na de pauze niet kunnen hervatten omdat hij zich niet goed voelde.

De cabaretier is genoodzaakt de tournee tot nader order te onderbreken. Dat maakt zijn bedrijf Hekwerk dinsdagavond bekend.

Afgelopen donderdag werd hij ook al onwel op het podium van theater De Willem in Papendrecht. Twee artsen keken hem daar ter plekke na en stelden vast dat zijn toestand niet ernstig was. Toch was hij niet in staat verder te spelen. In het ziekenhuis is Van 't Hek verder onderzocht, maar daar werd de oorzaak niet achterhaald. De cabaretier mocht dezelfde avond weer naar huis.

Uitstellen

Nu het opnieuw mis is gegaan heeft het impresariaat besloten de tournee uit te stellen. "Het medisch onderzoek naar de oorzaak wordt vanzelfsprekend voortgezet", aldus Hekwerk. "Onze excuses voor eventuele ongemakken en alvast dank voor uw begrip", stond er op de site. Van 't Hek zelf maakte via Twitter excuses aan het publiek.

In zijn column in NRC Handelsblad afgelopen zaterdag gaf de cabaretier aan zich "belabberd" te voelen. Ook zei hij dat nog niet duidelijk is wat er precies met hem aan de hand is.

Maandag speelde de cabaretier al wel een volledige voorstelling in Middelburg. Na afloop maakte hij daar nog een grap over op Twitter.

Hartritmestoornis

Iets meer dan een jaar geleden werd Van 't Hek overdag ook al onwel en moest hij een voorstelling in Amsterdam plotseling afgelasten. Van 't Hek stelde toen dat hij kampte met een hartritmestoornis.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie