Marjolein Teepen speelt in musical Sweeney Todd

Actrices Marjolein Teepen, Michelle van de Ven en acteur Will van der Meer gaan grote rollen spelen in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Sweeney Todd. 

Dat heeft producent Opus One maandag bekendgemaakt.

Eerder werd al onthuld dat René van Kooten, Vera Mann en Henk Poort de hoofdrollen spelen. Wil van der Meer speelt de rol van Bode Bamford, exact dezelfde rol die hij 22 jaar geleden speelde toen Sweeney Todd in 1993 voor het eerst in Nederland professioneel werd opgevoerd.

De voorstelling wordt tussen 20 mei en 20 juni opgevoerd in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Sweeney Todd, van componist Stephen Sondheim, vertelt over een onterecht veroordeelde barbier die in het 19e-eeuwse Londen een ingenieus wraakplan in werking stelt. Hierbij krijgt hij hulp van mevrouw Lovett, de eigenaresse van een slecht lopende bakkerswinkel.

Kiss of the Spider Woman

Sweeney Todd is de opvolger van Kiss of the Spider Woman, de musical die afgelopen zomer met succes een maand in Theater Het Zonnehuis te zien was. Deze voorstelling wordt in het najaar nog in reprise genomen. Het theater wordt voor de nieuwe voorstelling volledig verbouwd: de acteurs spelen op loopplanken rondom het publiek.

De vertaling is van Koen van Dijk. Sweeney Todd werd twintig jaar geleden ook al eens in Nederland gespeeld, toen met Simone Kleinsma en Ernst Daniël Smid in de hoofdrollen. Het verhaal werd een paar jaar geleden ook verfilmd door Tim Burton, met Johnny Depp en Helena Bonham Carter in de hoofdrollen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie