De tamponfoto van Heleen van Royen wordt opnieuw geveild. Eigenaar Johan Vlemmix heeft besloten een groot deel van zijn spullen te veilen, waaronder de befaamde foto.

Op de foto is de vagina van Van Royen te zien met een bebloede tampon. De foto veroorzaakte behoorlijke ophef toen deze werd getoond in een uitzending van De wereld draait door.

Vlemmix gebruikte de foto tijdelijk voor zijn expositie Vulvarious. Onlineveilinghuis Catawiki verwacht dat de foto 2.000 euro opbrengt.

Vlemmix heeft het geld naar eigen zeggen hard nodig. ''Ik wil een nieuwe start maken. Alles verkopen is een begin en vanuit daar ga ik kijken hoe het verder moet."

Opvallende veilingstukken

Andere opvallende veilingstukken zijn het pak dat Vlemmix droeg als starter tijdens het programma Te land, ter zee en in de lucht, een krukje dat Vlemmix kreeg van het medium Jomanda en twee levensgrote poppen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Onder de hamer komen ook auto's, kunst, antieke meubels, staatsieportretten en diverse carnavalspakken.

Het veilinghuis verwacht dat de totale veiling ongeveer 50.000 euro gaat opbrengen.