Het DeLaMar Theater in Amsterdam gaat vanaf volgend jaar ook eigen voorstellingen produceren op het gebied van muziektheater en musicals. Het theater maakte sinds 2012 uitsluitend toneelproducties.

De eerste muziektheatervoorstelling in de zomer is In de ban van Broadway, geschreven door Nathan Vecht.

Hij schreef een nieuwe tekst geïnspireerd door het toneelstuk The Wisdom of Eve (1946), dat verhaalt over de Newyorkse theaterwereld. Loes Luca, Tjitske Reidinga, Peter Blok en Bianca Krijgsman vertolken de hoofdrollen.

Voor de nieuw opgerichte muziektheatertak gaat Ruut Weissman per 1 maart aan de slag als artistiek leider en huisregisseur. Hij leidt nu nog de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Nieuwe toneelstukken volgend jaar zijn Venus in Fur, over de schrijver van een toneelstuk, en Other desert cities (over een gezin met verschillende politieke opvattingen). 

The Sunshine Boys

In het najaar van 2016 keert de tragikomedie The Sunshine Boys met André van Duin en Kees Hulst terug in het DeLaMar. Dit stuk ging afgelopen voorjaar in première en was het eerste toneelstuk voor Van Duin. Na Amsterdam maakt de voorstelling een tournee langs Nederlandse theaters.

Schrijver Arthur Japin werkt in opdracht voor het theater aan een nieuw toneelstuk, dat gepland staat voor het voorjaar van 2017. Details hierover wilde de artistieke leiding nog niet bekendmaken.

Initiatief

Het DeLaMar Theater is een initiatief van musicaltycoon Joop van den Ende en zijn vrouw Janine. Van den Ende verkocht afgelopen zomer de meerderheid in het bedrijf Stage Entertainment, dat onder zijn leiding uitgroeide tot marktleider op het gebied van musicals.